April 1, 2023

Blijf veilig tijdens boottochten

Als je op vakantie naar vakantiegangers op boten kijkt, zie je veel domme praktijken. Inderdaad, er zijn veel dwaze acties die het leven van mensen in gevaar brengen, maar de dwazen zijn er gelukkig niet van op de hoogte. Varen op kanalen en rivieren is gevaarlijk. Het is echt een leuke en geweldige vakantie, maar wees altijd met respect behandeld en neem uw veiligheid serieus. Ik heb een soort checklist voor bootveiligheid opgesteld voor degenen die op het punt staan op een boottocht te gaan om te lezen en “aan boord te gaan”. Er zijn 6 hoofdgebieden om op te letten.

1. vallen Dit kan komen door een onregelmatige besturing, stoten of iemand die te dicht bij de rand van de bootsloten komt en zijn evenwicht verliest. Kanalen en rivieren zijn gevaarlijke plaatsen met onvoorspelbare stromingen en vervuilingsniveaus. Reddingsvesten moeten te allen tijde worden gedragen op het dek of op reis, vooral voor kinderen. Degenen die de boot besturen, moeten oppassen dat ze dat niet op een onregelmatige manier doen. Een onervaren persoon moet er niet aan denken om te versnellen. Bewustwording van ander bootverkeer verkleint de kans op een aanvaring. Kinderen moeten weten hoe ze zich buiten de cabine moeten gedragen.

2. Versnipperen. Dit kan gebeuren als iemand in het water uitglijdt terwijl hij aangemeerd ligt of ergens tegenaan botst en met zijn ledematen bekneld raakt tussen de boot en de zijkant van een ander object. Het schip is erg zwaar en mobiel. Wanneer dit gebeurt, mag niemand proberen aan land te komen totdat de boot tot stilstand is gekomen, omdat dit ernstig letsel kan veroorzaken. Kinderen moeten hieraan worden herinnerd en hun huisdieren moeten worden geobserveerd. Een aanvaring kan ook een crush veroorzaken als iemand tussen de twee boten in het water valt.

3. Vuur. Gas is explosief. Er zijn verschillende brandbare materialen in de boot. Je moet weten waar het zich bevindt en in staat zijn om de juiste vuurleiding te hebben. Het zou een voor de hand liggende vraag moeten zijn om vlammen weg te houden in deze gebieden.

4. Conflicten. Dit is een zeer reƫel risico. Ik zag mensen die de boot bestuurden lang uit hun ooghoeken staren. Tijdens het hoogseizoen zijn er naast u nog vele andere mensen op de boot. Een aanvaring kan passagiers in het water slaan, een boot ernstig beschadigen (denk aan de Titanic op kleinere schaal) en zelfs passagiers overweldigen die tussen twee boten vallen. Rivieren en kanalen zijn groot genoeg om botsingen met andere voertuigen te voorkomen. Concentratie is essentieel tijdens het rijden.

5. Vandalisme. Ja, er zullen idioten zijn die stenen en flessen naar je gooien vanaf bruggen en rivieroevers, enz. Pas op voor deze clowns en geef ze een zo breed mogelijke ligplaats. We willen niet dat er stenen en puin door de ramen van boten worden gegooid waar mensen zich in bevinden.

6. Verwondingen tijdens operaties. Mensen scheuren spieren, strekken hun rug en verwonden zichzelf tijdens het varen. Het openen van sluizen kan fysiek veeleisend zijn als u op een kanaalvakantie bent of met een boot door een tunnel loopt. Behandel dit als een oefening. Bijt niet meer af dan je kunt kauwen. Zorg ervoor dat je voldoende opgewarmd bent om al het fysieke werk te doen dat nodig is. Met halverwege uw vaarvakantie voor de boeg wilt u niet plat op uw rug liggen met een blessure die door een tunnel gaat.

Dit is het grootste risico bij boottochten. Alleen waakzaamheid en onderscheidingsvermogen kunnen deze gevaren voorkomen. Onthoud dat u echt niet wilt dat uzelf of iemand anders met u in het water valt of in aanvaring komt met een andere schipper. Houd een tempo aan dat je gemakkelijk aankunt. U hoeft zich niet te haasten. Als u de gevaren begrijpt waarmee u tijdens het reizen te maken kunt krijgen, kunt u zonder risico en schade genieten van uw boottocht. Het is een goed idee om iemand aan te stellen die de leiding heeft, zodat niemand iemand anders in gevaar brengt. Geef iedereen de kans om te genieten van het prachtige landschap en de dieren in het wild, en pas op voor mogelijke gevaren.