December 1, 2023

Zonnepanelen kopen – Veelgestelde vragen

 

Beslissen welke zonnepanelen u wilt kopen, is erg belangrijk, aangezien deze de grootste kostenpost vertegenwoordigen in een PV-systeem.

Hier zijn een aantal vragen die u mogelijk heeft met betrekking tot panelen, en enkele mogelijke antwoorden.

Is het belangrijk dat ik weet hoe zonnepanelen werken?

Dat is een makkelijke vraag om te beantwoorden. En het antwoord is “Ja”, want zonder iets te weten over hoe panelen werken en waar u op moet letten bij het overwegen welke panelen u wilt kopen, kunt u uiteindelijk meer uitgeven dan nodig is of de verkeerde panelen kopen voor uw project.

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit cellen die silicium bevatten dat reageert met zonlicht om een elektrische lading te genereren, volgens de principes van wat bekend staat als het fotovoltaïsche effect.

Zijn er verschillende soorten zonnepanelen?

Ja, die zijn er, en ze variëren nogal wat betreft kosten en efficiëntie, dus het is erg belangrijk om te weten welke welke is, zodat u kunt beslissen welk type geschikt voor u is.

Er zijn 3 soorten, als volgt, in afnemende volgorde van kosten en efficiëntie:

Monokristallijn – vervaardigd van monokristallijn silicium
Polykristallijn – gemaakt met behulp van korrels monokristallijn silicium
Amorf – niet-kristallijn silicium wordt afgedrukt op oppervlakken zoals glas, metaal of plastic
Moet ik nieuwe panelen kopen?
Dat hangt af van een aantal factoren: uw budget en de hoeveelheid ruimte die u beschikbaar heeft voor de installatie van de panelen.

Nieuwere panelen zijn efficiënter dan oudere en zijn ongeveer even groot. Maar als je de ruimte hebt, kun je behoorlijk wat geld besparen als je oudere panelen koopt met iets meer primitieve technologie. Deze panelen hebben misschien het nadeel van oudere technologie, maar ze klaren de klus net zo goed, en dat is tenslotte het belangrijkste.

Wat moet ik verwachten te betalen?

Het beste criterium om de waarde van een zonnepaneel te bepalen, zijn de kosten per watt, waarbij $ 4 per watt een redelijk bedrag is om te betalen. Een beetje meer of minder zou geen grote zorg moeten zijn.

Als je dat criterium gebruikt, zou je verwachten ongeveer $ 200 te betalen voor een paneel van 50 watt.

Het kopen van Zonnepanelen kopen is een belangrijk onderdeel van het samenstellen van een PV-systeem, en meestal het duurste onderdeel van het systeem, dus het is iets dat niet mag worden aangegaan zonder enige voorkennis en onderzoek. Dit zijn enkele van de belangrijkste vragen die u mogelijk heeft en de antwoorden die u kunnen helpen bij uw aankoopbeslissing.