July 14, 2024

7 coffeeshopgeheimen onthuld

Ben je een vaste klant in de coffeeshop? Hoeveel weet jij echt over wat er in de coffeeshop gebeurt? Natuurlijk, waarschijnlijk omdat je er de hele tijd bent, heb je al gemerkt dat ze koffiezetapparaten voor één kopje gebruiken (bijvoorbeeld de Keurig B70 en de Senseo Supreme 7832), omdat ze meestal gewoon brouwen zoals besteld. Maar hey, er zijn andere interessante dingen die gebeuren in de coffeeshop waar je versteld van zou staan.

Verschillende barista’s onthullen enkele geheimen over wat er werkelijk gebeurt in de coffeeshop. Hier zijn er zeven:

# 1: Grootte doet er niet toe

Het is duidelijk dat als je een grotere kop ziet, je zou denken dat je meer koffie krijgt. Dit is eigenlijk niet altijd het geval. Meestal is het shot of de hoeveelheid cafeïne precies hetzelfde, de grotere kop bevat alleen meer melk.

#2: Espresso maken is een kunst

De meeste barista’s zijn er erg trots op meesters te zijn in de kunst van het maken van een espresso. Idealiter duurt het schot 18 tot 22 seconden voordat het wordt getrokken. In de beste coffeeshops van vandaag, als het shot niet perfect is, serveren ze het niet.

# 3: Barista’s gaan naar school

Ja, niemand kan zomaar komen opdagen en zeggen “Ik wil als barista werken” zonder enige certificering te tonen. Barista’s gaan eigenlijk naar school om alles over koffie te leren. Het lijdt geen twijfel waarom ze de professionals worden genoemd!

#4: Kwaliteit Latte Art = Kwaliteitskoffie

Je weet of het een goede latte is als de kunst erop ingewikkeld en netjes gemaakt is. Als het hartontwerp (of smiley-ontwerp) in de latte klopt, betekent dit gewoon dat de consistentie van het schuim redelijk goed is en dat de opname perfect is gemaakt.

# 5: Niet elke winkel verkoopt echt het echte werk

De waarheid is dat niet elke koffiebar echt verkoopt wat ze adverteren. Een perfect voorbeeld is de verkoop van merkproducten; niet elke winkel gebruikt het eigenlijke merk, maar dan merken de klanten het gewoon niet op.

#6: Klanten zijn de reden voor lange rijen

Nee, het is niet waar dat het de schuld van het management is als de plaats een lange rij wachtende klanten heeft. De waarheid is dat klanten in de eerste plaats de reden zijn waarom er lange rijen zijn. Mensen die telefoneren of kletsen met anderen zijn de belangrijkste oorzaken van vertraging. Het is omdat wanneer ze aan de beurt zijn om te bestellen, het nog steeds een paar seconden duurt om hun huidige gesprek te beëindigen en wat meer tijd om te beslissen wat ze willen bestellen.

# 7: Nee, nicotine is niet waarom koffie verslavend is

Veel mensen zijn zelfverklaarde coffeeholics. Maar waarom de verslaving? Nee, het is niet waar dat cafeïnehoudende dranken hoeveelheden nicotine bevatten; dat is een stadslegende. De verslaving wordt simpelweg gedreven door het verlangen van het lichaam naar dat “extra zetje”.

Dit zijn slechts zeven van de vele andere dingen die dagelijks in een coffeeshop gebeuren. Het behoeft geen betoog dat het gebruik van koffiezetapparaten voor eenmalig gebruik niet zo’n groot geheim meer is, aangezien deze dingen natuurlijk door elke klant kunnen worden gezien.